8 Eylül 2013 Pazar




ZEMBEREK SANAT ETKİNLİĞİ 



NAZIM HİKMET KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

Açıkalan Sanat Kolektifi (ASK)’nin düzenlediği “Zemberek” başlıklı sergi ve atölyeler dizisi, 8-22 Eylül tarihleri arasında Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde görülebilir.

Sergide; bireyin tanıklıkları üzerinden; iktidar mekanizmasının yarattığı kimlik tanımları, kültürel şiddet ve görsel hafıza gibi kavramlar sorunsallaştırılıyor. Kentin kaotik yapısı için kamusal alanı yeniden tanımlayan Zemberek Sergisi, toplumsal hareketlerin, iktidar yapısının eleştirilemez gücüne karşı ürettiği söylem ve eylemlere yeni bir bakış açısı sunuyor.

Yakın dönem tarihinde tanık olduğumuz siyasal, politik ve kültürel süreçlere bir eleştiri üreten Zemberek Sergisi kapsamında; Arzu Yayıntaş, Beksultan Oğuz, Betül Akzambaklar, Burhan Yılmaz, Cüneyt Çelik, Evrim Kavcar, Hangar Sanat Oluşumu (Atilla İlkyaz, Cebrail Ötgün, Cezmi Orhan), Hazal Aksoy, İnsel İnal, Mahal, Nazım Serhat Fırat, Neriman Polat, Özge Ünlütürk, Seçkin Tercan, Seher Uysal, Selin Kocagöncü, Tuğçe Kızılağıl, Yusuf Ziya Şen’in çalışmaları yer alıyor.

“Zemberek” süresince; İşlevdışı Atölye, Geri dönüşüm Atölyesi, Solucan Kompostu Atölyesi, Pankartların Dili Atölyesi ve Sanatsal Pratikte Etik atölyesi gerçekleşiyor.

Zemberek Sergisi; sanatın birleştirici ve özgürleştirici karakteri ile emekten ve özgürlükten yana yeni bir alan öneriyor.

Tarih: 8-22 Eylül 2013

Açılış: 7 Eylül

Detaylar ve sergi etkinlikleri hakkında daha fazla bilgi icin tıklayınız.

“Tehdit” 2013

İnsel İnal 

inselinal.blogspot.com

Sanatçı bu çalışmasını “tehdit” meselesi üzerine kurmuştur. Durumun her zaman, bıkmadan, yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan sanatçı, tehdit edenlerin yapılarını çözümleyerek ancak kuşatmanın kırılabileceğini bize hatırlatmaktadır.

(Tehdit, hürriyete karşı işlenen bir suç olup; Türk Ceza Kanunu'nun 106. maddesinde "bir başkasına, kendisinin veya yakınının hayatına, vücut veya cinsel dokunulmazlığına yönelik bir saldırı gerçekleştirece-ğinden bahsetmek" olarak tanımlanmaktadır.[1] Bir kişiyi malvarlığı bakımından zarara uğratacağından veya kötülük yapacağından bahsetmek de yine tehdit suçu kapsamındadır. Suçun; silahla, failin kimliğini gizleyerek, birden fazla kişiyle veya suç örgütü desteğiyle gerçekleştirilmesi halinde suç nitelik kazandığından, verilecek ceza artar.

Tehdit amacıyla suç işlenmesi halinde, işlenen suç veya suçlar için ayrıca ceza verilir.)












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder